רגשות, מדע, ורוחניות ברפואה הסינית

רגשות, מדע, ורוחניות ברפואה הסינית

בריאות חשובה לכולנו, אך לא לכולנו יש אותה. אם נסתכל על זה מזווית קצת שונה גם לבריאות שלנו יש רגשות וזאת אומנות המלמדת אותנו שנים רבות על עצמנו ונותנת לנו להכיר את מה שפחות טוב ובמה מאוד חשוב לטפל. רובנו לא יודעים כמה רגשות משפיעים על הבריאות הפיזית ונפשית. הרגש והמחשבה מהווה עוצמה רבה על חיינו וזה חזק הרבה יותר מהגוף שלנו.

המון שנים מתקיים חקר על איך הראש, הלב, המחשבה, משפיעים על הבריאות. אולי זאת אחת הסיבות למה כיום יש מטפלים פסיכיאטרים פסיכולוגים ויועצי זוגיות אהבה ועוד מגוון מטפלים שונים במגוון תחומים. העולם הבין שהמחשבות שלנו והמצב הנפשי בגלל הרגש משפיע עמוקות על המערכת החיסונית שלנו וכל רגש הוא איבר בגופנו, ולכל איבר יש את שם הרגש שלו אשר משפיע עליו.

דוגמאות לרגשות אשר יכולים להשפיע על הבריאות שלנו –

אחת מהדוגמאות הבאות הן קשורות לפחד ללחץ, אדם נמצא בשיחה מול המנכל שלו אבל הוא פחות מרוצה ממנו, המחשבות אשר רצות לאותו אדם שעומד מול המנכ"ל הם האם יפטרו אותי? מה יהיה אם אשאר ללא עבודה? האם אצליח להתמודד אם מנהל אשר מבקר אותי ללא סיבה וכדומה.

המחשבות הללו מעוררות פחד וחוסר ביטחון, בעקבות זה שהרגש שהופעל הוא פחד הגוף מוכן אוטומטית למאבק, נקרא לזה אפילו מלחמה ומפריש את הורמון הסטרס כגון קורטיזול, נוראדרנלין, היסטמין. וכתגובה לכל ההרמוני הסטרס הללו הגוף נמצא בהישרדות ומאט את קצב הריפוי וחידוש הרקמות.

במידה ואותו אדם מצא פתרון לבעיה הגוף אוטומטית חוזר לפעולה הרגילה ואינו מפריש יותר את ההורמונים הנ"ל וכך בעצם הגוף חוזר לרפאות את הרקמות שלו מחדש שוב פעם אבל במידה ואין פתרון לאותה הבעיה האדם נשאר באותו מצב פחד וסטרס ההורמונים האלה מתישים את גוף האדם והמערכת החיסונית אשר נחלשת וכך האדם מתחיל לחלות.

מסתבר שהרגשות שלנו ניתנים לחלוקה סיסטמתית, יש לנו רגשות בסיסיים ויש רגשות מורכבים אשר מורכבים מכמה רגשות בסיסים שהם שמחה אהבה עצב פחד וכעס אותם הרגשות שמורכבות הם משיכה והתאהבות עלבון קנאה קמצנות.

הרגשות הללו ממכרים גם אם זה נעים לאותו רגע או פחות, קל מאוד להתמכר לאותם הרגשות המורכבים כי הם מעירים בנו זרם של הורמונים שונים ומנוגדים ממש כמו חטיף חמוץ מתוק, או מר ומלוח אשר מעורר באנו מגוון טעימים והכל בשקית אחת.

עלבון לעומת זאת מורכב מכעס עצב ומשיכה, כשהרגשות האלה מופעלים אצלנו בעקבות רגש מסוים אנו מקבלים הנאה למראות הכל ואם בסוף יש הצלחה בהשגת המבוקש לנו לאותו רגע מתווסף לזה עוד הורמונים נוספים ולכן בטבע האדם להתמכר לתחושות העלבון והקנאה כי הם זהים ברמה הביוכימית שלהם מבחינת ההורמון. 

רגשות ברפואה הסינית – 

ברפואה הסינית לכל איבר יש רגש מסוים – 

הלב = לשמחה

מערכת העיכול = דאגה ובטחון

ריאות = עצב

כליות = פחד

כבד = כעס 

לכל הגדרה כזאת כמובן שיש הסבר – 

עצב מתמשך מביא לצינון דלקת ריאות ברונכיטיס ודכאון. 

כעס מביא לכולסטרול גבוה שלבקת חוגרת התקפי לב, ושבץ מוחי.

פחד מביא להפלות אצל נשים הרות, כאבי גב, כאבי בירכיים.

ברפואה הסינית אנו מבינים שכל איבר מאוזן עם הרגש עליו הוא אחראי איזון הרגש של אותו האיבר תורם למצבו הפיזי ופעילותו ביום יום, ההשפעה על כך היא דו סיטרית לכן תמיכה של טיפול בדיקור ושיאצו הם כלי עזר מדהימים ונהדרים על שמירת איזון הנפש והגוף ביום יום 

לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך:

מיגרנות ורפואה סינית איך תוכלו להתרפא בזכות זה בהצלחה

דיכאון אחרי לידה ואיך טיפול שיאצו יכול לעזור בזה?

שיתוף:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מעבר בין נושאים

מאמרים נוספים

המוצרים של דוב קליין

דב קליין, חלוץ בחידושים באינטרנט, מציע מגוון מוצרים שמשנים את הנוף הדיגיטלי. עם המוצרים שלו, שיחת ייעוץ חינם ושותפות עם אביטל מפור לה וידה, קליין

איך עובד טיפול בסוכרת מבוגרים?

 פוסט זה בבלוג נועד לספק מדריך מקיף לתחילת המסע הטיפולי בסוכרת מבוגרים. נעמיק בייעוץ הראשוני, שינויים באורח החיים, אפשרויות הטיפול התרופתי וחשיבות המעקב והמעקב השוטפים.

סוכרת סוג 1 תוחלת חיים

סקירה זו מציגה ניתוח מקיף של תוחלת החיים של אנשים עם סוכרת סוג 1. היא מתמקדת בגורמים המשפיעים על אריכות ימים, בתפקיד ההתקדמות הרפואית בשיפור