פיזיותרפיה לילדים ובני נוער – למה זה חשוב כבר בגיל צעיר?

שלום לכולם,
אני יוגב לזר, פיזיותרפיסט מוסמך עם יותר מ-9 שנות ניסיון, ואני עוסק בטיפול בכאבים, שיקום תפקודי ופציעות ספורט. בדרך כלל אני פוגש מבוגרים שמגיעים אחרי פציעה, ניתוח או כאב מתמשך, אבל לאחרונה אני רואה יותר ויותר הורים שמביאים אליי את הילדים שלהם – בגלל כאבים, בעיות ביציבה, קשיים בתנועה או פציעות מספורט. אז אם יש לכם ילד או בן נוער שמתלונן על משהו כזה, אני רוצה לספר לכם למה כדאי לטפל בזה כבר עכשיו, ואיך זה נראה כשאני עובד איתם.

מתי בכלל צריך לפנות לפיזיותרפיסט לילדים?

אני פוגש בקליניקה ילדים ובני נוער עם כל מיני סיבות: 

  • כאבים בגב או בברכיים – במיוחד בגיל ההתבגרות, כשהגוף גדל מהר, או בגלל ישיבה ארוכה, יציבה לא טובה או ספורט אינטנסיבי. 
  • בעיות יציבה – כתפיים שמוטות, גב עגול או א-סימטריה בין הכתפיים. 
  • פציעות ספורט – נקעים, כאבים בברכיים, שברי מאמץ או דלקות. 
  • קשיים מוטוריים – ילדים שמתקשים לרוץ, לקפוץ, לשמור על שיווי משקל או לעקוב אחרי תנועות. 
  • שיקום אחרי פציעה – כמו שברים, ניתוחים או תאונות שדורשים חזרה לתפקוד רגיל.

אם משהו מזה נשמע מוכר, כדאי לעצור רגע ולשים לב.

יוגב לזר פיזיותרפיסט עד הבית - מבצע טיפולים בבית הלקוח

למה דווקא בגיל צעיר זה כל כך חשוב?

יש כמה סיבות שממש מדגישות את זה: 

  1. הגוף עדיין מתפתח
    בגיל הילדות והנעורים, השלד, השרירים והיציבה עדיין מתפתחים. אם יש בעיה קטנה עכשיו – בלי טיפול היא עלולה להפוך לכאב כרוני או ליציבה לקויה כשיהיו מבוגרים. זו הזדמנות לתקן דברים לפני שהם נהיים קבועים. 
  2. ילדים לומדים מהר
    בניגוד למבוגרים שכבר התרגלו לדרך מסוימת לזוז או לעמוד, ילדים גמישים ופתוחים לשינוי. כשמלמדים אותם תנועה נכונה או הרגלים טובים, הם תופסים את זה במהירות, והתוצאות מגיעות מהר יותר.
  3. זה משפיע גם על הנפש
    ילד שמתקשה לרוץ, לקפוץ או להשתתף בספורט עם חברים עלול להתחיל להרגיש פחות בטוח בעצמו. כשאני עוזר לגוף להשתפר, אני רואה איך גם הביטחון והשמחה חוזרים – וזה לא פחות חשוב.

איך נראית פגישה איתי?

כשילד מגיע אליי, אני מתחיל בלהכיר אותו ואת ההורים. אני שואל מה קורה, מתי זה התחיל, ואיך זה משפיע עליו. אחר כך אני עושה בדיקות של פיזיותרפיה – איך הוא הולך, עומד, מזיז את הראש או הגוף – והכל בצורה נעימה ורגועה, עם הרבה סבלנות. 

הטיפול עצמו הוא לא משהו "רפואי וכבד". אני משלב משחק, תנועה והומור כדי שהילד ייהנה וירצה להשתתף:

  • עם בני נוער אני בונה תרגילים שקשורים לדברים שהם אוהבים – כדורגל, ריקוד או חדר כושר. 
  • תמיד יש הסברים ברורים, גם להורים, כדי שתוכלו להמשיך את העבודה בבית.

סיפור קטן מהקליניקה

לפני כמה זמן הגיע אליי נער בן 14 שמשחק כדורסל. הוא סבל מכאבים חזקים בברכיים ופחד שיוציאו אותו מהקבוצה כי הוא לא מצליח לקפוץ כמו פעם. אחרי שבדקתי אותו, גיליתי שזו דלקת בגיד הפיקה – משהו שקורה הרבה אצל ספורטאים צעירים. עבדנו יחד על תרגילים ממוקדים, שינינו קצת את התנועה שלו, ותוך חודש הוא חזר למגרש – עם חיוך ענקי. 

ומה עם בית ספר ומסכים?

גם לזה יש מקום בטיפול. ילדים יושבים שעות מול מחשב, סוחבים תיקים כבדים, ולא זזים מספיק – וזה משפיע על הגב, הצוואר והכתפיים. אני נותן לילדים (ולהורים) טיפים פשוטים – איך לשבת נכון, איך להרים את התיק, ואיך לשמור על הגוף גם ביום-יום.

לסיכום

אם הילד שלכם מתלונן על כאב, או שאתם רואים משהו לא תקין ביציבה או בתנועה שלו, אל תחכו שזה יעבור מעצמו. כמי שמתמחה גם בפיזיותרפיה לספורט וגם בטיפול בילדים, אני יכול להגיד לכם – טיפול מוקדם משנה הכל. 

אני מזמין אתכם לקליניקה שלי בפתח תקווה לפגישת אבחון, או להתקשר לשיחת ייעוץ קצרה בחינם. בואו נבדוק יחד אם פיזיותרפיה יכולה לעזור לילד שלכם – ולתת לו התחלה טובה יותר.

דילוג לתוכן